Vassendgutane

Vassendgutane | Country med en humoristisk vri!

Det norske bandet Vassendgutane ble etablert i 1996, og kommer fra den lille bygden Åmdalen som er lokalisert i Ørsta. Bandet lager countrymusikk med en vri, og kaller selv sjangeren for «fest-country». Dette bandet har hatt stor suksess i Norge, og er et populært konsertband på festivaler og lignende. Musikken deres er både uhøytidelig og med en humoristisk vri, noe som gjør musikken deres både festlig og fengende. Dette er musikk du blir i godt humør av!

Bandet debuterte i år 2000 med albumet «Pylse og konjakk», og ga et par år senere ut albumet «Gi clutch». Bandets store gjennombrudd var først i 2005, da de ga ut det velkjente albumet «Ungkar med dobbelseng», der den ene låten – med samme navn som albumet – fikk spesielt mye oppmerksomhet blant det norske folk. Bandet har siden den gang gitt ut mange populære hits, og er i dag et velkjent norsk band du bør lære mer om.

Tok Norge med storm

Etter at Vassendgutane ga ut «Ungkar med dobbelseng», har de hatt en rekke populære utgivelser. Etter å ha hatt stor suksess med dette albumet i 2005, bestemte de seg i 2007 for å gi ut en DVD av en konsert fra Rockefeller. Denne legendariske konserten i Oslo ble utsolgt, noe som vitner om bandets popularitet. I 2008 ga bandet ut sitt fjerde album, XO, som gikk rett til topps på den velkjente VG-lista.

XO solgte til dobbel platina, takket være mer enn 80 000 solgte eksemplarer. Vassendgutane hadde plutselig tatt nordmenn med storm. Den humoristiske og litt annerledes countrymusikken appellerer helt tydelig det norske folk. Under Spellemannsprisen i 2008 var Vassendgutane pauseunderholdning, til stor glede for publikum og TV-titterne. Tre år senere, i 2011, ga bandet ut sitt femte studioalbum «Riskrem og entrekått». Som du ser av navnet på albumene, står humoren virkelig sterkt blant Vassendgutane.

Medlemmer

I likhet med de fleste andre band, har Vassendgutane gjennomgått utskiftning av medlemmer underveis. Tidligere har bandet hatt medlemmer som Jan Ove Hovdenakk (el-gitarist og comp), Henning Aarsæther (trommeslager), Oddgeir Hatlemark (el-gitarist), Eivind Skjerdal (el-gitarist), Robert Lien (trommeslager), Bjørn Marius Øyehaug (trommeslager), Leif Aase (el-gitarist og vokalist), Alf Rune Melby (steelgitarist) og Lars Egil Vågseter (steelgitarist). Leif Aase fra Sotra ble nødt til å slutte i bandet etter Romjulskonsertene i 2011, ettersom bandet måtte spare penger.

I dag er ikke noen av de overnevnte medlemmene med i bandet. Vassendgutane består nå av vokalist og gitarist Arthur Johan Bjørdal, vokalist og bassist Sindre Aam, samt vokalist og gitarist Rune Ståle Brautaset. I tillegg er steelgitarist Henning Antonsen, el-gitarist og korist Frank Willy Utgård, og trommis Kim Erik Lillestøl med i bandet, mens Ernst Olaf Brune spiller trekkspill. Det var Frank Willy Utgård som tok plassen til Leif Aase da han måtte slutte.

Diverse utgivelser

I tillegg til «Pylse og konjakk», «Gi clutch», «Ungkar med dobbelseng», «XO» og «Riskrem og entrekått», har bandet også gitt ut diverse andre album. I 2010 ga Vassendgutane ut «Julefest i vest» med en rekke kjente julesanger (og selvfølgelig noen julesanger med humoristisk vri). Bandet ga også ut en samlealbum med sine største hits i 2012, hvor både «Silikon i tatti» (fra XO), «Ta dej ei løfse» (fra Gi clutch) og «80 år» (fra Pylse og konjakk) var inkludert.

I 2013 ga bandet ut albumet «Hesteslepp», med sanger som blant annet «Feite Egil», «Bygdis», «Sola ho skine», «Cowboyhatt og hjortevest», «Leiteaksjon på Mo», «Daude saude» og «Jack Daniels whiskey». De ga også ut albumet «Skru opp!!» i 2015. Foruten de nevne albumene, har Vassendgutane lansert singler som «Diggy Liggy Lo», «Ho va so fine/Bygdis», «Stein, torv og grus» og «Køyr mej ned te Vik». I tillegg til dette har bandet gitt it DVD-ene «Live Rockefeller» og «Live Treungen».

Et band med glimt i øyet

Vassendgutane har en tydelig humoristisk profil, noe som merkes på både sangtitler og albumnavn. Dette er nok også mye av grunnen til at bandet har hatt så stor suksess. Dette er ikke bare musikk som er fin å lytte til, men den gjør også folk i godt humør. Vassendgutanes musikk passer derfor perfekt til festlige anledninger, som for eksempel på festivaler. Og for folk som liker country generelt, er musikken et friskt og etterlengtet pust.

Oppsummert

Den norske bandet Vassendgutane ble etablert allerede i 1996, og har siden den gang gitt ut en rekke suksessrike album og singler. Bandet sier selv at de lager musikk i sjangeren «fest-country», noe som gjenspeiles i deres humoristiske og uhøytidelige navnevalg på låter og album. Dette bandet har solgt tusenvis av album og toppet VG-lista, noe som sier litt om deres suksess. Dette er countrymusikk for deg som har humor, og deg som er lei av tradisjonell country.

There are 8 comments

  1. February 27, 2021, 12:51 am
  2. March 6, 2021, 6:17 am
  3. March 10, 2021, 11:05 pm
  4. March 18, 2021, 8:31 pm
  5. March 23, 2021, 1:12 pm
  6. March 29, 2021, 6:41 pm
  7. April 2, 2021, 10:44 pm
  8. April 9, 2021, 3:21 am