Samlealbum fra LoMsk

Live! 30 år med LoMsk – et samlealbum fra LoMsk

LoMsk er et norsk folkrock-band som ble etablert allerede i 1982. Bandet har siden den gang gitt ut en rekke album. Det første albumet LoMsk lanserte var «Song om ei segn», som ble utgitt av bandets eget plateselskap i 1994. Noen år senere, i 1998, kom bandet ut med albumet «LoMsk», under plateselskapet Norske Gram. Det var med disse albumene bandet først ble kjent, blant annet med låten «Draumejente». Neste album, «Bukkerittet», kom ikke ut før i 2004.

Bukkerittet ble gitt ut gjennom plateselskapet Grammofon, og kunne by på nye sanger som «Blått blod» og «Arme kokk». LoMsk lanserte sitt fjerde album, også dette gjennom Grammofon, i 2007. Dette albumet fikk navnet «Amerikabrevet», og inneholdt 13 sanger som fortalte historien om Lars Bakke (vokalisten) sin oldefar som utvandret til Amerika. Et par år senere, i 2007, ble bandets femte album «Lavrans dotter» gitt ut. Alle disse albumene har bydd på folkekjære hits, noe som resulterte i et flott samlealbum

De beste låtene samlet på ett album

På albumet «Live! 30 år med LoMsk», har LoMsk samlet noen av sine mest kjente og populære sanger siden oppstarten i 1982. I tillegg inneholder albumet noen låter som ikke har blitt gitt ut på tidligere album, som låten «Vår» og «Å skape ein song». Totalt er det 16 låter på albumet, og disse ble spilt inn under en live-konsert på Vågå Kulturhus. Det følger også en DVD med ved siden av CD-en, av samme konsert.

Låten «Draumejente» fra albumet LoMsk og «Blått blod» fra Bukkerittet er selvskrevne sanger på dette albumet. Det samme gjelder sangene «Salve mi sprukne hud», «Maria», «Ein stussleg mann», «Sinclairhalling» og «Som å kome heim», som alle er fra suksessalbumet «Amerikabrevet» fra 2007. Du finner også en rekke andre populære sanger på albumet, som «Vår», «Å skape ein song», «Rampa», «Den einaste eine», «Brurmarsj», «Om eg svik», «Utestengd» og «Arme kokk» på Live! 30 år med LoMsk.

Få en konsertopplevelse i stuen

De nevnte sangene som er å finne på Live! 30 år med LoMsk, har gledet norske fans i mange år. Derfor er det supert at det finnes et album som samler alt det beste på ett sted. Med DVD-en som følger med kan du enkelt gjenskape en konsertopplevelse hjemme i stuen. Her får du konserten fra Vågå Kulturhus rett i fanget, noe som er perfekt for deg som er trofast fan av LoMsk.

For mange holder det selvfølgelig å bare høre på musikken, for den er utvilsomt virkningsfull som den er. De fleste albumene fra LoMsk forteller nemlig en historie, og er nokså tematiske. Det hele blir imidlertid enda mer ekte og nært når du kan se live-opptak fra konserten foran deg mens du nyter musikken. Dette passer også bra om du ikke har fått vært med på en konsert med LoMsk live tidligere, og ønsker å gjenskape følelsen av dette.

Litt om sangene

Du vil kanskje ikke få den samme sammenhengende historiefortellingen med samlealbumet, som om du hører på de forskjellige albumene hver for seg – ettersom alle sangene naturligvis ikke er inkludert på Live! 30 år med LoMsk. Du vil likevel få innblikk i historiene som fortelles, noe som kanskje motiverer deg til å høre de ulike albumene i sin helhet. Du vil blant annet få en smakebit på flere av sangene fra det populære albumet Amerikabrevet.

Sangene som er hentet fra Amerikabrevet beskriver som vi så vidt nevnte innledningsvis, historien om oldefaren til Lars Bakke som utvandret til Amerika. Denne gudbrandsdølen forlot Norge for å kunne tjene penger til småbruket sitt i Gudbrandsdalen, og endte opp med å bygge togskinner i Montana nordvest i USA. Denne historien kan du få innblikk i ved å lytte til for eksempel «Salve mi sprukne hud» og «Maria», eller «Ein stussleg mann» og «Som å kome heim».

Litt om LoMsk

Bandet LoMsk kommer fra Lom, et lite sted i Gudbrandsdalen, og består av medlemmene Jørn Kjonerud (elgitar), Reidar Svare (vokalist, fløyre, keyboard og munnharpe), Ole Foss (trekkspill og fele), Hans Bakke (vokalist, fele, keyboard), Jørn Steine (bassist), Trond Volden (trommis) og Lars Bakke (vokalist, mandolin og akustisk gitar). Lars og Hans er brødre, og førstnevnte regnes som frontfigur i bandet. Det er også Lars (og Hans) sin oldefar som er inspirasjonskilden for det kjente albumet Amerikabrevet.

Oppsummering

Albumet «Live! 30 år med LoMsk» er bandet LoMsk sitt sjette og foreløpig siste album. Dette albumet er perfekt for deg som ønsker alle de mest populære og kjente sangene samlet på ett og samme sted. Her kan du høre låter fra flere av bandets tidligere utgitte album, samt noen nye låter. Du vil også få en DVD med, slik at du kan oppleve LoMsk sin live-konsert fra Vågå Kulturhus hjemme i din egen stue